لپ تاپ ها به گونه ای ساخته شده اند که فضای کمی بین قطعات داخلی آن جریان دارد و قطعات لپ تاپ به صورت فشرده در کنار هم قرار گرفته اند که این ویژگی عاملی برای داغ شدن لپ تاپ میشود. زمانی که از لپ تاپ خود برای بازی هایی با گرافیک بالا یا انجام کارهای گرافیکی مانند فتوشاپ استفاده می کنید، داغ شدن لپ تاپ طبیعی است. اما بالا رفتن بیش از حد دما یا شنیدن صداهای عجیب، نشانه های خوبی نبوده و ممکن است باعث کند شدن سیستم عامل، افت کارایی و همچنین خرابی لپ تاپ شود.
در این مواقع حتما برای جلوگیری از خرابی های احتمالی به کاهش دمای لپ تاپ خود اقدام کرده و چنانچه موفق نشدید، به یک متخصص در این زمینه مراجعه کنید. در ادامه این مطلب سعی بر این است تا شما در این زمینه اطلاعات کافی را به دست آورده و بتوانید دلایل داغ شدن لپ تاپ را بشناسید.
برای اطمینان باید دمای لپ تاپ را چک کرد. برای چک کردن دمای لپ تاپ راه های مختلفی وجود دارد که از آنها میتوان به استفاده از برنامه های HWMONITOR ، HWINFO ، CORE TEMP اشاره کرد. با توجه به وجود نسل های مختلف لپ تاپ نمی توان مقدار دقیقی برای نرمال بودن دمای لپ تاپ تعیین کرد. چنانچه دما بیشتر از 80 درجه سانتی گراد باشد، میتوان اطمینان داشت که نشان از عدم دفع گرمای داخلی لپ تاپ بوده و امکان دارد باعث خاموشی لپ تاپ شما شود.
گرد و خاک از اصلی ترین و مهمترین دلایل داغ شدن لپ تاپ است. لپ تاپ ها نیاز به مسیری برای ورود و خروج هوا برای خلاص شدن از شر داغ شدن قطعات داخلی خود دارند.زمانی که این مسیر برای ورود و خروج هوا بسته شده یا فشرده تر شود و گردش هوا کمتر شود، حرارت به بیرون منتقل نشده و دمای قطعات داخلی لپ تاپ پایین نمی آید. زمانی که از لپ تاپ خود بر روی فرش، پتو، بالشت و… استفاده میکنید، ممکن است باعث بسته شدن منافذ ورودی و خروجی هوا شود.
بهتر است همیشه از لپ تاپ خود روی سطوح صاف و تمیز و همچنین با مقداری فاصله از سطوح استفاده کنید، تا هم از گرد و خاک ها در امان باشید و هم گردش هوا داخل لپ تاپ شما بیشتر شود. در این شرایط میتوان به سادگی با استفاده از فن های خنک کننده (Coolpad) این مشکل را برطرف نمود. این دستگاه ها بسیار مفید بوده و میتوانند با استفاده از فن های اضافی به کاهش دمای لپ تاپ شما کمک کنند.
نصب نبودن درایور کارت گرافیک لپ تاپ می تواند باعث شود تا کارت گرافیک نتواند با حداکثر توان خود پردازش کند و در زمان استفاده از نرم افزارهایی که گرافیک بالایی را برای پردازش نیاز دارند، قطعات دیگر لپ تاپ با توان بیشتری کار کنند و باعث بالا رفتن دمای لپ تاپ شود. این مورد همچنین باعث فشار بیش از حد به قطعات دیگر و خرابی آنها در دراز مدت میشود.
حتما در زمان داغ شدن لپ تاپ خود از نصب درایور کارت گرافیک مطمئن شده و در صورت آپدیت درایور و مواجه شدن با افزایش دمای لپ تاپ، بهتر است به نسخه قبلی درایور بازگردید. هرگز از درایورهای قدیمی برای کارت گرافیک لپ تاپ خود استفاده نکنید. بالا رفتن بیش از حد دمای لپ تاپ و داغ شدن خیلی زیاد آن میتواند باعث خرابی چیپست گرافیکی و پایه های متصل کننده آن به مادربورد شود. شما باید با توجه به مدل و برند چیپست گرافیک لپ تاپ خود بروزترین درایور گرافیک را برای آن تهیه کرده و نصب کنید.
از مهمترین قطعات داخلی لپ تاپ که خرابی آنها باعث افزایش دمای لپ تاپ میشود فن و باتری لپ تاپ می باشند.با افزایش زمان کارکرد لپ تاپ، فن و سیلیکون (خمیر انتقال دهنده گرما) کارایی اولیه خود را از دست می دهند و سبب داغ شدن لپ تاپ می شوند. در بعضی موارد نیز فن بر اثر ضربه یا خاک گرفتگی خراب شده و باعث بالا رفتن دمای لپ تاپ می شود. صداهای زیاد و غیرعادی از فن با زمانی که فن تمیز است نشان از خرابی فن لپ تاپ می باشد.
یکی دیگر از مواردی که میتوان اشاره کرد خرابی پره های فن است که باعث پایین نیامدن دمای لپ تاپ میشود که در این مواقع میبایست اقدام به تعمیر یا تعویض فن لپ تاپ نمود تا مشکل داغ شدن لپ تاپ برطرف گردد. قطعه دیگری که خرابی آن باعث داغ شدن لپ تاپ می شود، باتری لپ تاپ است.
خراب شدن باتری لپ تاپ باعث کاهش شارژدهی و افت ولتاژ و همچنین کاهش سرعت فن و بالا رفتن دمای لپ تاپ می شود که بهترین و مطمئن ترین راه برای حل این مشکل، تعویض باتری است.
اگر لپ تاپ شما زیاد داغ میکند، با ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنیم.
سخت افزارهای لپ تاپ از PC ضعیف تر هستند. استفاده از برخی آنتی ویروس های سنگین و با حجم بالا که در کامپیوترها مورد استفاده قرار میگیرند، ممکن است در لپ تاپ ها CPU (پردازنده) را درگیر کرده و باعث بالا رفتن دمای آن شود. توصیه ما این است که از آنتی ویروس هایی (Antivirus) استفاده کنید که سبک بوده و دارای حجم مناسبی برای لپ تاپ شما باشد.
بدافزارهای CRYPTOMINING از قدرت پردازش لپ تاپ شما برای کسب درآمد از جمله استخراج ارزهای دیجیتال استفاده می کنند. بدافزارهای دیگری نیز وجود دارند که میتوانند باعث فشار به سی پی یو و بالا رفتن دمای لپ تاپ شما شوند. ویروس هایی طراحی شده اند که با درگیرکردن سخت افزار شما باعث خرابی آن می شوند.
چنین ویروس هایی برای حمله به سرورها ساخته شده اند، اما برخی اوقات ممکن است لپ تاپ شما را آلوده کنند. ویروس ها یا بدافزارها با استفاده از منابع محاسباتی سیستم به صورت غیر مجاز باعث داغ شدن لپ تاپ می شوند. برای جلوگیری از این اتفاقات حتما از آنتی ویروس بر روی لپ تاپ خود استفاده کنید و آن را آپدیت کنید تا با اسکن دستگاه شما بدافزارها را شناسایی کرده و آنها را حذف کنند.
خطاهای نرم افزاری موجود در لپ تاپ شما باعث درگیر شدن CPU و بالا رفتن دمای آن میشود. بهتر است برنامه های ناقص و معیوب را از روی لپ تاپ خود پاک کرده و با بررسی لیست StartUp ویندوز لپ تاپ خود، از اجرای ناخواسته برنامه های غیر ضروری جلوگیری کنید. همچنین ممکن است یک نرم افزار گرافیکی یا یک بازی، فشار زیادی به دستگاه شما وارد کرده و باعث داغ شدن لپ تاپ شود.
همچنین داغ شدن لپ تاپ می تواند مربوط به تنظیمات بخش هایی مثل کاهش سرعت CPU باشد. شما برای کاهش دمای لپ تاپ خود می توانید از نرم افزار های طراحی شده برای کاهش دمای لپ تاپ استفاده کنید. نرم افزار کم حجم و سبک Amazing Laptop Cooling Wizard یکی از نرم افزار های کاربردی برای خنک نگه داشتن و پایین آوردن دمای لپ تاپ می باشد. همچنین اگر مدت زیادی است که از نصب ویندوز شما می گذرد، بهتر است اقدام به نصب مجدد آن کرده و از نصب کردن ویندوزهای جدید روی سیستم های قدیمی خودداری کنید.