مرکز تخصصی تعمیر ال سی دی لپ تاپ

ال سی دی یکی از قطعات حساس لپ تاپ به حساب می رود که در صورت خرابی آن دستگاه بلااستفاده می شود. اما باید در نظر بگیرید که تعمیر ال سی دی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و باید حتما توسط متخصصین حرفه ای انجام شود. خرابی ال سی دی لپ تاپ ممکن است دلایل بسیاری داشته باشد و در صورت آشنایی با این دلایل می توان از افتادن بسیاری از اتفاقات جلوگیری کنید.

تعمیر ال سی دی لپ تاپ از جمله خدماتی است که در لابراتور تخصصی تعمیرات لپ تاپ به رایا انجام می گیرد. انجام تعمیرات ال سی دی لپ تاپ در به رایا توسط برترین متخصصان و با بهره گرفتن از پیشرفته ترین و بروزترین تجهیزات انجام می شود.

ما در اینجا ابتدا به دلایل و خرابی های ال سی دی لپ تاپ پرداخته و سپس شما را در جهت تعمیر ال سی دی راهنمایی کرده و شما را با پروسه تعمیرات ال سی دی لپ تاپ آشنا کنیم.

دلایل خرابی ال سی دی لپ تاپ

اشکالات داخلی ال سی دی لپ تاپ

در برخی موارد بروز مشکلات ال سی دی دلایل خارجی نبوده و ال سی دی لپ تاپ ها خود دارای مشکل بوده و یا بروز اشکالات به دلیل رو به پایان بودن طول عمر ال سی دی ها می باشد.

نشانه های خرابی ال سی دی لپ تاپ

سیاه شدن ال سی دی لپ تاپ

یکی از شایع ترین مواردی که کاربران برای تعمیر ال سی مراجعه میکنند، سیاه شدن یا تصویر ندادن LCD می باشد. در چنین مواردی بورد لپ تاپ روشن است و شما تصویری نمی بینید، یعنی اگر لپ تاپ را روشن کنید مطمئنا صدای بالا آمدن ویندوز را متوجه خواهید شد.

یکی از راه هایی که می توانید متوجه شوید که مشکل تصویر ندادن یا سیاه شدن ال سی دی از خود صفحه نمایش است یا خیر، انتقال تصویر لپ تاپ به یک مانیتور دیگر و استفاده از مانیتور دوم است. برای اینکار لپ تاپ را از طریق پورت تصویر RGB (پورت ذوزنقه آبی رنگ) یا پورت HDMI (پورت ذوزنقه ای طلایی رنگ) به یک مانیتور دیگر وصل کرده و تست کنید.

اگر تصویر در مانیتور جدید نشان داده شد مطمئنا مشکل از ال سی دی لپ تاپ می باشد. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید، احتمال اینکه فلت رابط بین صفحه نمایش و برد به مشکل برخورده باشد هم وجود دارد، ولی احتمال آسیب دیدگی ال سی دی خیلی بیشتر می باشد.

برای تست کردن این موضوع می توانید به صفحه تعمیر فلت ال سی دی لپ تاپ مراجعه کنید و در مورد خرابی های آن مطالعه کرده و از سلامت فلت ال سی دی لپ تاپ خود مطمئن شوید. در نظر داشته باشید سیاه شدن صفحه لپ تاپ همیشه مربوط به ال سی دی و یا فلت رابط آن نمی باشد.

عدم شناسایی گرافیک لپ تاپ یا سوختن چیپ گرافیک نوت بوک نیز می تواند از دلایل سیاه شدن تصویر ال سی دی باشد. اگر لپ تاپ در مانیتور دوم هم تصویر نداشته باشد، احتمال فراوان مشکل لپ تاپ از چیپ گرافیک آن می باشد.

تاریک شدن ال سی دی

یکی دیگر از مواردی که ممکن است با آن مواجه شوید، تاریک شدن ال سی دی لپ تاپ است. دلایل زیادی می تواند موجب بروز مشکل تاریک شدن یا کم شدن نور ال سی دی لپ تاپ شود. برای این مشکل هم ایرادات نرم افزاری و هم مشکلات سخت افزاری را می توان در نظر گرفت.

در ابتدا بهتر است نور صفحه لپ تاپ را از طریق ویندوز تنظیم و تست کنید. در صورت مطمئن شدن از نور صفحه در تنظیمات ویندوز، به سراغ مشکلات بعدی نرم افزاری می رویم. چنین مشکلی ممکن است بر اثر وجود خطا در زمان آپدیت ویندوز لپ تاپ، اشکال در نصب درایورهای لپ تاپ و یا بسیاری موارد دیگر به وجود بیاید.

پیشنهاد ما این است در چنین شرایطی برای تعمیر ال سی دی، ابتدا سیستم خود را ریست کنید و اگر مشکل رفع نشد برای نصب درایورها و همچنین آپدیت ویندوز اقدام نمایید. همچنین برای تاریک شدن ال سی دی می توان مشکلات سخت افزاری مانند افت و نواسان ولتاژ در شارژر، خرابی باتری، کم شدن شارژ لپ تاپ و مواردی از این دست را برشمرد.

در موارد زیادی نیم سوز شدن یا سوختن لامپ بک لایت یا همان لامپ فلورسنت باعث کم نور شدن مانیتور لپ تاپ می شود که با تعویض آن می توانید مشکل را برطرف کنید. همینطور مشکلاتی از قبیل اختلال در برق رسانی در مدار های ولتاژ (High Voltage) هم می تواند باعث کم شدن نور در ال سی دی لپ تاپ شود.

هر یک از مشکلات سخت افزاری که به آن اشاره کردیم نیاز به بررسی دقیق و تخصصی دارد که برای این منظور می توانید به لابراتور تعمیرات تخصصی لپ تاپ به رایا مراجعه کرده و یا دستگاه خود را ارسال کنید تا لپ تاپ شما را به صورت کاملا رایگان عیب یابی نمایند.

تغییر رنگ ال سی دی

گاهی اوقات پنل تصویر لپ تاپ به رنگ های صورتی، سبز، بنفش و آبی تغییر رنگ می دهند. در این موارد برای تعمیر ال سی دی باید ابتدا به سراغ تنظیمات صفحه نمایش در ویندوز رفته و مانیتور خود را کالیبره کنید. برای تنظیم و کالیبره کردن رنگ های ال سی دی، در منو Run یا سرچ ویندوز عبارت Calibrate display color را تایپ کرده و سرچ کنید.

در این صفحه با انجام تنظیمات می توانید رنگ مانیتور خود را تغییر داده و اصلاح کنید. یکی دیگر از دلایل تغییر رنگ مانیتور لپ تاپ می تواند میدان مغناطیسی ایجاد شده در نزدیکی لپ تاپ باشد. اقلامی مانند اسپیکر و بلندگو که دارای اهنربا هستند میتوانند باعث ایجاد میدان مغناطیسی و اختلال در رنگ صفحه مانیتور شوند.

از مهمترین دلایل تغییر رنگ مانیتور لپ تاپ، پنل ال سی دی می باشد که متاسفانه این مورد به هیچ عنوان قابل تعمیر نبوده و در صورت بروز این مشکل باید ال سی دی به صورت کامل تعویض گردد. برای اطمینان از اینکه مشکل از پنل هست، ابتدا فلت رابط ال سی دی و برد را تست کنید.

برای این کار درب لپ تاپ را به آرامی باز و بسته کنید، در صورت تغییر در رنگ ال سی دی لپ تاپ مطمئن خواهید شد که مشکل از فلت رابط است و در غیر این صورت باید اقدام به تعویض ال سی دی لپ تاپ کنید.

ایجاد خط های عمودی و یا افقی در ال سی دی

از موارد دیگری که برای تعمیر ال سی دی مراجعه میشود، ایجاد خط های عمودی و افقی روی ال سی دی لپ تاپ است. صفحات نمایشگر ال سی دی در لپ تاپ از دو لایه نازک شیشه ای ساخته شده اند که حاوی مواد کریستال مایع بین آنها می باشد.

وقتی شیشه ال سی دی لپ تاپ ضربه می بیند و یا دچار آب خوردگی می شود، ذرات و گرد و غبار در لایه کریستال نفوذ کرده و در عملکرد نمایش ال سی دی لپ تاپ مشکل ایجاد می کنند. این موضوع باعث می شود هنگامی که مانیتور روشن شده است، خطوط رنگی روی ال سی دی لپ تاپ به صورت عمودی یا افقی ظاهر شود.

این خطوط یا به دلیل خرابی فلت رابط ال سی دی و مادربورد و یا به دلیل خرابی پنل ال سی دی می باشد که در برخی مواقع رنگی و یا سیاه و سفید و در هر جایی از تصویر ظاهر می شوند. در نظر داشته باشید خرابی چیپست گرافیک نیز می تواند باعث بروز چنین مشکلاتی در صفحه نمایش گردد.

ترک خوردگی و شکستگی ال سی دی لپ تاپ

صفحه نمایش جزو قطعات حساس و آسیب پذیر لپ تاپ می باشد که با کوچکترین ضربه‌ای دچار آسیب و شکستگی می شود. تغییر رنگ در قسمتی از صفحه نمایش، ترک خوردن ال سی دی لپ تاپ، ایجاد نقاط سیاه بزرگ در صفحه LCD لپ تاپ از نشانه های ضربه و شکستگی ال سی دی لپ تاپ می باشد. در صورت ترک برداشتن ال سی دی لپ تاپ یا شکستگی صفحه نمایش، امکان تعمیر وجود نداشته و حتما باید ال سی دی تعویض گردد.

پیکسل سوختگی ال سی دی

از موارد شایع برای خرابی ال سی دی لپ تاپ، پیکسل سوختگی ال سی دی می باشد. هر پیکسل از سه رنگ سبز، قرمز و آبی(RGB) تشکیل شده است. کم و زیاد شدن هر کدام از این رنگ ها باعث می شود شما رنگ های مختلفی را بتوانید مشاهده کنید. اگر روی صفحه نمایش لپ تاپ نقطه ای افتاده، به این معناست که پیکسل صفحه نمایش شما دارای مشکل شده است. پیکسل ها یا کامل از بین رفته که به اصطلاح DeadPixel می شوند و به مشکی تغییر رنگ می دهند.

 یا به رنگ های سفید، سبز، قرمز و آبی در می آیند که در این حالت پیکسل های گیرکرده به اصطلاح نامیده می شوند و همیشه رنگشان ثابت می ماند. پیکسل های مرده به هیچ عنوان قابل احیا نیستند ولی پیکسل هایی که نیمه مرده هستند امکان برگشت به حالت طبیعی خودشان را دارند. در این موارد برای تعمیر ال سی دی می توانید با استفاده از نرم افزار PixelHealer پیکسل های ال سی دی را چک کرده و احیا کنید.

همچنین برای ترمیم و تعمیر پیکسل های گیرکرده می توانید با استفاده از نرم افزار JScreenFix پیکسل هایی که گیر کرده یا تغییر رنگ داده اند را پیدا کرده و ترمیم کنید. برای این کار مربع چشمک زن در نرم افزار را بر روی پیکسل مورد نظر قرار دهید و با کم و زیاد شدن نور باکس مربع، باعث احیا پیکسل گیر کرده شوید.

چنانچه با نرم افزار نتوانستید پیکسل ها را احیا کنید می توانید برای تعمیر ال سی دی دستگاه خود را خاموش کرده و با استفاده از گوش پاک کن محل پیکسل سوخته را به آرامی فشار دهید و بعد مانیتور را روشن کنید. این موضوع باعث می شود مایع درون ال سی دی حرکت کند و احتمال احیا شدن پیکسل را افزایش می دهد. در صورتی که با این روش هم مشکل برطرف نشد، می توانید با ضربه های خیلی ارام بر روی نقطه مورد نظر پیکسل را تحریک کنید.

هزینه تعمیر و تعویض ال سی دی لپ تاپ

یکی از مهمترین سوالات و دغدغه های کسانی که ال سی دی لپ تاپ آنها دچار مشکل می شود، هزینه تعمیر آن است.

هزینه تعمیر ال سی دی بستگی به عوامل مختلفی دارد، یکی از عواملی که قیمت تعمیر ال سی دی به آن وابسته است برند و مدل لپ تاپ می باشد که در صورتی که ال سی دی نیاز به تعویض داشته باشد، مدل ها و برندهای مختلف دارای قیمت های متفاوتی هستند.

یکی دیگر از عوامل مهم در تعیین قیمت کیفیت ال سی دی تعویضی و اصل یا فیک بودن آن است که تاثیر بسزایی در قیمت تعمیر و تعویض ال سی دی لپ تاپ دارد. اگر ال سی دی لپ تاپ شما دچار مشکل شده میتوانید با همکاران ما در لابراتور تخصصی به رایا تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند و هزینه تعمیر ال سی دی لپ تاپ خود را از کارشناسان ما بپرسید.

همچنین در صورت نیاز به تعویض ال سی دی دستگاه خود میتوانید با ارسال مدل ال سی دی و لپ تاپ خود به تلگرام شرکت به رایا، قیمت آن را استعلام کنید. لازم به ذکر است شما میتوانید لپ تاپ خود را به آدرس ما ارسال کنید تا از خدمات رایگان ما بهره مند شوید. متخصصان ما در به رایا لپ تاپ شما را به صورت کاملا رایگان با استفاده از تجهیزات پیشرفته عیب یابی کرده و برای تعمیر آن برآورد قیمت دقیقی به شما میدهند.

روند تعویض ال سی دی لپ تاپ

برای تعمیر ال سی دی در زمان ترک خوردگی و شکسته شدن ال سی دی که معمولا بر اثر وارد آمدن فشار یا ضربه به لپ تاپ به وجود می آیند، غالبا می بایست به تعویض ال سی دی لپ تاپ اقدام نمود. اولین نکته ای که در این شرایط باید به آن توجه داشت، انجام احتیاط در هنگام جا به جایی لپ تاپ است.

زیرا ممکن است در اثر ضربه وارد شده قطعه دیگری نیز درون لپ تاپ دچار آسیب شده باشد که آسیب دیدگی آن افزایش یابد. در ادامه به چگونگی و مراحل تعویض ال سی دی لپ تاپ می پردازیم. تذکر دادن این نکته ضروری است که تعویض ال سی دی توسط افرادی که دارای تخصص و تجربه کافی نیستند، امکان دارد علاوه بر مرتفع نکردن مشکل ال سی دی ، مشکلات بیشتری را نیز به لپ تاپ وارد نماید.

بنابراین تعویض ال سی دی بهتر است توسط کارشناسان این حوزه انجام شود. در اینجا مراحل و روند تعویض ال سی دی لپ تاپ را برای شما بیان می کنیم تا آشنایی بیشتری داشته باشید.

1


جدا کردن باتری از قاب پشت لپ تاپ

 جدا کردن بالشتک های بالای ال سی دی و باز نمودن پیچ های زیر آنها

باز نمودن شیار بین دو قاب ال سی دی به منظور باز کردن و جداسازی ال سی دی از لپ تاپ

2


جدا کردن و برداشتن تمامی پیچ های ال سی دی شکسته 

جدا کردن تمامی کابل های متصل کننده ال سی دی به مادربورد

 مشاهده برچسب مدل ال سی دی لپ تاپ و خریداری ال سی دی

3


چک نمودن ال سی دی خریداری شده و همخوانی آن با ال سی دی قبلی لپ تاپ 

وصل نمودن کابل های ال سی دی به مادربورد لپ تاپ 

قرار دادن ال سی دی در جای خود

4


قرار دادن باطری و روشن نمودن لپ تاپ جهت تست ال سی دی

 تست ال سی دی لپ تاپ و اطمینان از سلامت آن 

جا انداختن قاب ال سی دی و بستن پیچ های قاب